KERATIN

Nadogradnja kose zavisi prvenstveno od samog keratina. Ako isti nije dovoljno otporan na toplotu, pri sušenju kose, može doći do njegovog topljenja, što bi prouzrokovalo međusobno spajanje pramenova. Takođe je potrebno da keratin bude čvrst, kako ne bi došlo do linjanja i mršenja kose.

Druga bitna stvar kod nadogradnje kose keratinom je naravno i kvalitet kose. Važno je obratiti pažnju da li je kosa prirodna. U salonu lepote Baroque sve vrste nadogradnje kose se rade isključivo sa 100% prirodnom kosom.

Korekcija nadogradnje kose se radi na tri do šest meseci, u zavisnosti prvenstveno od vaše potrebe za tim. Ukoliko je brzina rasta vaše kose veća od prosečne, preporučujemo korekciju na 3 do 4 meseca. Sam proces nadograđivanja kose keratinom traje od 2h, pa naviše.

Kada je u pitanju količina kose koju savetujemo za ovu tehniku nadograđivanja kose, ona se kreće između 100-150 grama. Naravno to nije pravilo, u nekim slučajevia je preporučljiva manja gramaža, dok je u nekim potrebna veća.

MIKRORINGOVI

Ova metoda je slična sa metodom nadograđivanja kose keratinom. U ovoj tehnici se takođe koristi keratin kako bi spojio kosu u pramen, koji se takav, pomoću mikroringa, spaja sa vašom kosom. Ova tehnika je preporučljiva kada vam je kosa, oštećena ili dlaka prirodno tanka i slaba. Vaša kosa je pričvršćena mikroringom koji ne može štetiti vašoj kosi.

Ono oko čega treba voditi računa jeste opet keratin, jer pri izloženosti velikoj temperaturi on se može topiti, što će prouzrokovati spajanje pramenova. Mikroring je takođe veoma bitan. Danas u ponudi postoje mikroringovi obloženi silikonom, sa unutrašnje strane, koji eliminiše mogućnost da nadograđeni pramen vremenom spadne.

Potrebno vreme za korekciju nadogradnje kose mikroringom je isto kao i kod ostalih metoda nadogradnje.

KLIPSE

Klipse su jako praktična metoda za nadogradnju i ceo svet ih koristi. One su jako praktične za specijalne prilike i kada želite da budete primećeni. Pednost kod nadogradnje kose klipsama je to što brzo, bez ičije pomoći, namestiti frizuru, a da ne pogrešite.

Slobodno možemo reći da je metoda nadogradnje kose klipsama favorit među ostalim metodama. Potrebno vam je samo nekoliko minuta da ih zakačite i da dobijete fenomenalan efekat.

Klipse perete normalno sa šamponom, takođe su od prirodne dlake, i vi birate boju i usklađujete sa vašom kosom.

NADOGRADNJA KOSE ČVOROVANJEM

Ovo je tehnika koju rado preporučujemo. Najčešće se koristi kada je potrebno da se postigne velika bujnost kose. U ovoj tehnici nema keratina, već se nadogradnja vezuje, specijalnim koncem, za vašu kosu.

Ova tehnika je sve više popularna u poslednje vreme i sve češće ima prednost u odnosu na druge metode nadogradnje kose.

Nadogradnja kose čvorovanjem je izbor mnogih žena, iz razloga što ne oštećuje kosu. Održavate vršite na isti način kao što ste održavali i svoju kosu pre nadogradnje. Normalno perete kosu i sušite. Toplota ne izaziva nikakve neželjene efekte kod nadogradnje, kao što može da izazove kod drugih metoda. Trajnost čvorovane nadogradnje je do šest meseci, nakon toga se radi korekcija. Kosa prosečno raste oko 1 cm mesečno. Korekcija se radi tako što se pamenovi skidaju i ponovo postavljaju.

Obavezno je da pre stavljanja nadogradnje dođete na konsultacije, da bi smo utvrdili koja tehnika nadogradnje je za vašu kosu prikladna. (uzima se u obzir tip dlake, kvalitet i izdržljivost kose).