VELATERAPIJA BAROQUE

Da li ste znali da se kraljica Kleopatra, večno upamćena po svojoj lepoti, šišala svećom? I nisu samo njeni gusti pramenovi “prolazili” kroz plamen, postajući zdraviji i sjajniji… Ova tehnika je nastala u Egiptu, postala je popularna u Brazilu, a potom se raširila i u ostale delove sveta. Velaterapija je danas planetarni hit, pa je i kod nas tražena. Zašto šišanje svećom, a ne makazama?

  • Šišanje svećom je, za razliku od klasičnog, regenerativni tretman kose.Gde makaze naprave rez, tu dlaka ostaje otvorena i oštećena. Velaterapijom ne možete da skratite ni oblikujete frizuru, ali možete da skinete oštećenja sa kose i zapečatite krajeve, pa se mnogo teže lista jer hranljive materije ostaju u dlaci. Zato brže raste, sjajnija je, ima veći volumen i lakše se oblikuje.

Kako izgleda tretman?

  • Najpre kosu hidriramo, zatim je u tankim sekcijama uvrćemo u oblik kanapa i belom parafinskom svećom spaljujemo krajeve koji štrče sa strane. Potom je natapamo specijalnom maskom koja stoji pet do sedam minuta, ispiramo i na kraju nanosimo specijalni preparat koji sadrži 85 posto keratina. Iskustva klijenata pokazuju da je velaterapiju najbolje raditi jednom u tri meseca.

Mnogi se plaše da im frizeri ne spale kosu svećom, ali Babović ističe da je to nemoguće jer se ona umotava u “kanap”, pa joj plamen ne može ništa osim ako bi se baš dugo držao.